Biografie

Naam: Mike Molenkamp
Aliassen: The Vinyl Pimp, Richtig Stampfen, Mike Rocks
Geboortedatum: 07.01.1985
Actief sinds: 2003
Invloeden: Dutch Master, Tatanka, Technoboy, The Prodigy, Zany

Mike wordt op 7 januari 1985 geboren in Alkmaar. Op jonge leeftijd krijgt hij al met housemuziek te maken, doordat zijn oudere broers hem regelmatig bandjes gaven met de toenmalige house, wat we nu onder de naam Classics/Oldskool stoppen. In 1991 krijgt hij op 6 jarige leeftijd zijn eerste plaat van z’n broer: L.A. Style – James brown is Dead. Hier begon de liefde voor housemuziek.

Naar mate de muziek steeds harder werd, en hardcore/gabber opkwam, begon hij onder andere de Thunderdome serie te sparen, en ging hij regelmatig met zijn buurjongen cd’s mixen, helaas toen zonder pitchcontrol of feeling, maar hij wou maar al te graag DJ worden!

In 2001 wordt hij een tijdje Allround resident in een kroeg in Alkmaar, waar hij van Apres Ski tot Top40 draait. Een jaar later, in 2002 gaat hij met een vriend mee naar Mysteryland. Hier kreeg hij voor het eerst hardstyle voor zijn kiezen. Een maand later draaide hij digitaal zijn eerste hardstyle setje in elkaar. Weliswaar via de computer, maar zijn kennis voor de muziek die we nu ‘Early hardstyle’ noemen was er. Ook heeft hij met de computer zijn eerste hardstyle optreden gehad in de Oscars in Alkmaar. Toen nog onder artiestennaam ‘Richtig Stampfen’.

In 2003 had Mike het mixen via de computer wel gehad, en had hij genoeg geld gespaard om zijn eerste draaitafels en mengpaneel aan te schaffen. De spullen waar hij als klein jongetje van droomde stonden nu naast z’n bed. Na een tijd van veel oefenen en ervaring opdoen was het 30 oktober 2004 tijd voor zijn eerste optreden met vinyl. Voor zijn eerste optreden mocht hij meteen flink reizen, want dit was in Vlaardingen. Met een trillende hand probeerde hij de naald op de plaat te leggen, maar dit bleek nog een hele kunst. Zonder ervaring noch zelfvertrouwen was het geen leuke ervaring en ging het draaien erg slecht, maarja dat is vaak bij een eerste optreden.

Mike gaat met erg veel motivatie door met z’n hobby, en meld zich aan voor verschillende contests. Gesterkt door veel wijs advies en complimenten komt hij steeds verder, en komt hij ook in contact met andere DJ’s waar hij ervaring mee uitwisselt en mee afspreekt om samen te draaien.

De doorbraak kwam op 24 februari 2007, wanneer hij uit 500 inzendingen door Q-Dance en The MatriXX werd uitgekozen om te draaien op Flockers in het Gelredome. Op dit feest draait hij ook z’n eerste eigen track, Fckn’ Conversation, die hij samen met DJ Jows heeft geproduceerd.

Na Flockers ging het een stuk harder en kwamen er meer boekingen binnen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Outdoor Stereo, Cynergize, Audio Attack (thanks to D-Rich) en Mixtream.
Ook lanceert hij in 2007 zijn eigen hardstyle concept in Alkmaar, Hardstyle Soldierz. Op deze avonden komt hardstyle in de breedste zin van het woord aan bod. Van het begin van de style tot de hedendaagse ‘hardstyle’.

The Vinyl Pimp staat voor zwaar beukende hardstyle in een flink tempo gemixed. Mocht je nieuwsgierig zijn dan kun je bij Downloads een liveset downloaden.

I live for the weekend
I live for hardstyles
I live for “HARDSTYLES” baby!!

Advertenties
%d bloggers liken dit: